Munkálatok

2023.05.22. 11:30

Megerősítik idén a partfalat Tiszavárkonynál

Mielőtt a munkálatokba belekezdenek, megvizsgálják, találhatók-e a területen 1944-ből ott maradt lőszerek, aknák.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az utóbbi években szembetűnően omlásnak indult Tiszavárkonynál a partfal. Mivel a település közvetlenül a Tisza mellett fekszik, az út is közel esik a folyóhoz, nem elhanyagolható szempont a magaspart stabilitása. A további csúszások megállítására a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) készített még korábban terveket. A munkálatok hamarosan megkezdődnek.

– A tiszavárkonyi partcsúszás helyreállítását akna- és lőszermentesítési vizsgálat előzi meg a munkaterületen, tekintettel a település 1944. évi helyzetére. Ezután kezdődhet csak meg a kivitelezés, ami május-júniusban előkészítő föld- és egyéb munkálatokat jelent. Ennek során alakítják ki a tervezett platót. A teljes helyreállítást 2023. végére fejezik be a tervek szerint – tájékoztatta hírportálunkat az aktuális helyzetről Laczi Zoltán, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság PR-referense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában