Összefoglaló

2023.05.24. 20:40

Mélyszegénységben élőknek segítenének Tiszaburán– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Az önkormányzati lakások bérleti díja májustól emelkedett, csütörtökön a rászorulók plusztámogatásáról is dönt a közgyűlés.

Óvodai és iskolai szociális segítő képzés indult Szolnokon szerdán. Dr. Móré Mariann, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja a megnyitó utáni sajtótájékoztatón a részletekről is beszélt, majd dr. Szabó Attila Péter, a Szolnok Campus igazgatója kiemelte, miért fontos a képzés a régiónak.

Különleges ízekkel készülhetnek a Palacsintafesztiválra látogatók. Az étlapot vaníliakrémes-sós karamellás, almás- mákos- diós flódni vagy éppen Rákóczi túrós desszert is színesíti.

Szószok, konzervek, savanyúságok, lecsók– mindig más, a szezonnak leginkább megfelelő termékeket kézítenek a helyi asszonyok, a Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. tiszabői savanyítóüzemében. A finomságok eladásából származó bevételt jótékony célra forgatja vissza a szeretetszolgálat.

Tündérfesztivállal kötik egybe a kézműves vásárt Tiszavárkonyban.

Évszakváltó életfát készítettek a szolnoki Hetényi Géza Kórházban a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai az Egészségfejlesztési Irodája segítőivel közösen.

Kétszer is fordítva hajtott be a körforgalomba egy idős férfi a 442-es főúton.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a tiszaburai önkormányzat közösen dolgozik azon, hogy a Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Tisza­burán című projekt keretében rendelkezésre álló 400 millió forintból otthont biztosítsanak a mélyszegénységben élő családoknak, illetve segítséget nyújtsanak a felzárkóztatásukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában