Képviselő-testületi ülés

2023.05.25. 20:30

Nőtt a bűncselekmények száma Abonyban

Képviselő-testületi ülést tartott csütörtökön délután az abonyi önkormányzat. Az eseményen egyebek mellett a település tavalyi közbiztonsági adatairól tájékoztatták a küldötteket.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Csütörtöki képviselő-testületi ülésén tárgyalta a város bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről szóló beszámolót az önkormányzat.

A városháza programján Bori Zoltán, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője arról tájékoztatta a grémiumot, hogy a bűncselekmények száma a tavalyi évben 142-ről 193-ra emelkedett. Álláspontja szerint ez a tendencia részben annak tudható be, hogy a koronavírus-járvány hatásai a 2022-es esztendőben sokat enyhültek. Ebből az is következik, hogy a bezártságból kiszabadultak az emberek, az újbóli közösségbe járás pedig a bűncselekmények alakulására is rányomta a bélyegét.

– A testi sértések száma tavaly tizennéggyel, míg a garázdaságoké hattal nőtt.

Ezenkívül robbanásszerűen emelkedett az online térben elkövetett vásárlási csalások aránya. Kapitánysági szinten több mint 200 ilyen eset történt, és ezek közül Abony is érintett.

– A vagyon elleni bűncselekmények tekintetében azonban sikerült tartani a kedvező eredményeket – fogalmazott Bori Zoltán.

A tájékoztatót követően a település alpolgármestere kapott szót, aki a rendőrség és a helyi polgárőrség áldozatkész hozzáállását méltatta. – Azt gondolom, teljes odaadással végzik munkájukat az abonyi őrs munkatársai. Jól látszik, hogy az önkormányzat és a polgárőrség is sokat segít a rend megőrzésében, és erre a lakók részéről is nyitottság mutatkozik – összegzett dr. Egedy Zsolt.

A közbiztonsági beszámolót végül elfogadta a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában