Fejlesztés

2023.05.10. 15:00

Nyárra befejeződnek a Nefelejcs utcai bölcsőde munkálatai Cegléden

A bölcsődefejlesztési program keretében két új intézmény is épülhet Cegléden. A beruházások pillanatnyi állásáról Földi László, a térség országgyűlési képviselője adott számot.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jelentős bölcsődei beruházásokról számolt be a napokban Földi László, a térség országgyűlési képviselője. A honatya videóüzenetében azt közölte, a bölcsődefejlesztési programnak köszönhetően két új bölcsőde is létesülhet Cegléden.

– Nyár elejére elkészül a Nefelejcs utcai bölcsőde, a Felház utcai intézmény tervezése pedig már elkezdődött – tájékoztatott a projektek pillanatnyi állásáról Földi László.

A politikus emlékeztetett: harmadik szakaszába lépett a bölcsődefejlesztési program, amelyre a 3000 fő feletti települések önkormányzatai és egyházai pályázhatnak. A kiírásban ezáltal Cegléd is érintett.

Az elkövetkezendő hónapokban elkészül a Nefelejcs utcai bölcsőde, ahol egy korszerű, 56 férőhelyes intézményt hoznak létre. A helyszín négy csoportszobával működik majd. Ugyancsak bölcsőde épül a Felház utcában…

– részletezte a honatya.

Földi László kiemelte, ez utóbbi komplexum építésére korábban a Török János Református Iskola pályázott, és a tervek szerint 2024 őszétől fogadhatja a legkisebbeket.

– A programnak köszönhetően 30 százalékkal több bölcsődei hely áll rendelkezésre és háromszor annyi településen tudnak bölcsődei szolgáltatást nyújtani, mint tíz évvel ezelőtt – összegezte gondolatait a honatya.

Amint arról korábban hírportálunkban is hírt adtunk, jelentős támogatás áll rendelkezésre a két beruházáshoz. A Felház utcai épületet mintegy 630 millió forint hazai és uniós forrásból alakítják ki, míg a Nefelejcs utcai intézményre 480 millió forintot kapott a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában