Összefoglaló

2023.05.21. 20:40

Országos csúcsot döntött a szolnoki sprinter – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Népművészeti- és kézműves vásár, népi játékok, bazár, színpadi programok, zene, tánc, nótaszó és természetesen pazar gasztronómiai kínálat várta a Túrkevére látogatókat a hétvégén. Három napon át ünnepeltek a városban, ahol óriási érdeklődés övezte a XXIII. Kevi Juhászfesztivált.

Kocsis Luca két magyar csúcsot is elhódított a hétvégén: egyet 200 méteren, egyet a sprintváltóval.

Gyereknapi programmal készül a tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület. Minden évben hirdetnek halfogó versenyt az ifjúságnak.

Örömünnep Jászapátin: generációk ropták egy színpadon.

Idén ősszel új kiállítást rendez a ceglédi Kossuth Múzeum. A tárlatról és a közeljövő terveiről Földi László országgyűlés képviselő egyeztetett Zakar József múzeumigazgatóval.

Családi napra várták a családokat, osztályközösségeket a Déryné Kulturális Központ szervezésében szombaton a karcagi Múzeumparkban, és akkor tartották a II. Karcagi Veteránjármű Kiállítást is a Kálvin utcán.

Korszerűsítik a kengyeli művelődési házat, kicserélték a nyílászárókat. Alsó szintje a 70-es, 80-as években épült, ezért nagyon rossz az épület szigetelése, és régiek a radiátorok is a kengyeli művelődési házban, melynek fenntartása a mai energiaárak mellett költséges. Hamarosan azonban sokat javulhat a helyzet.

Kézműves remekeket állítottak ki a karcagi múzeumban. Július 10-ig látható a Nagykunsági Népművészek Egyesülete tagjainak munkáiból nyílt kiállítás a Györffy István Nagykun Múzeumban.

Idén is különleges eseményekkel várják az ARTjáróra érkezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában