Tornaterem is épült

2023.05.17. 09:30

Ősztől várja a gyermekeket a kibővített kengyeli bölcsőde

16 gyermekkel indulhat ősztől a kibővített kengyeli bölcsőde, melynek régi épületét felújították, illetve egy tornaszobával, és azok kiszolgálóhelyiségeivel is bővült az alapterülete.

Molnár-Révész E.

Az elkészült épületben hétfőn tartottak bejárást

Fotó: Mészáros János

Egy hatvan négyzetméteres tornateremmel bővült a kengyeli bölcsőde, az új épületrész elkészült, és a régit is felújították, már csak néhány kisebb korrekciós munka van hátra.

– A bútorok tavaly októberben megérkeztek, a játékok, illetve a melegítőkonyha felszerelésének beszerzése még folyamatban van. Reményeink szerint az engedélyeztetési eljárások lezárulását követően szeptembertől átköltözhet mind a két bölcsődei csoportunk. Egy újat ugyanis korábban el tudtunk indítani, a csoportot átmenetileg az óvodánkban helyeztük el – tájékoztatott Gál József, Kengyel polgármestere.

Ez azt jelenti, hogy míg korábban 8, jelenleg már 16 gyermek jár bölcsődébe a településen, a nagyobb épületre a megnövekedett igény miatt volt szükség. A beruházásra még 2019-ben nyert 70 millió forintot az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában