Horgászverseny

2023.05.31. 10:00

Pecások gyéríthetik a törpeharcsa-állományt Szolnokon

Júniusban ismét ökológiai célú horgászversenyt tartanak az Alcsiszigeti Holt-Tiszán, a megmérettetésre gyerekek és felnőttek is jelentkezhetnek.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Negyedik alkalommal hirdeti meg ökológiai célú törpeharcsa-gyérítő versenyét a Tisza Horgászegyesület. A versenyt június 10-én rendezik meg az Alcsi Holt-Tisza versenypályáján. A megmérettetésen versenyhorgászok, amatőrök, illetve gyerekek és ifik egyaránt indulhatnak. A sorsolás, etetés után 10-kor veszi kezdetét a horgászat, az ifjabb pecások 14 óráig, a felnőttek 15 óráig fogdoshatják a halat.

A versenyző kategóriában csak egy úszós készséggel felszerelt bolt, amatőröknél és gyerekek kategóriában úszós vagy feeder bot is engedélyezett, de mindenki csak egy horoggal felszerelt készséget használhat. A horgászok két külön haltartóba gyűjtik a zsákmányt, egyikbe a törpéket, másikba az egyéb halfajokat, melyek beleszámítanak a végeredménybe, viszont a törpék súlyát négyszeres szorzóval mérik. A kategóriák dobogósai mellett a legtöbb törpeharcsát kifogó horgász is kupát vihet haza. A versenyen maximum százötven fő tud részt venni, így a részvétel online előzetes nevezéshez kötött. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában