Összefoglaló

2023.05.23. 20:40

Kutyatámadás ért egy nőt Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Fiktív számlák felhasználásával szerette volna csökkenteni cégei adóját egy kisújszállási férfi. Mindennek érdekében egy bűnszervezetet irányított, mely több száz millió forintot csalt el. Most elrendelték a férfi letartóztatását.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 35 éves nőnek a büntetőügye, akinek udvarról kiszökött nagytestű, keverék kutyája súlyosan megsebesített egy, az utcán, az uszkárját sétáltató nőt Szolnokon. Gondatlan testi sértés vétsége miatt jogerősen 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Több mint 100 liter gázolajat loptak el egy Jászboldogháza környékén található tanyáról.

Nemcsak a környékbelieket mozgatta meg a Cibakházán tartott Országos Kirakodóvásár. Úgy tűnik, sikerül megvalósítani a terveket és újraéleszteni a hagyományt.

Táncra perdültek a szolnoki Légierő Zenekar tagjai a Bazilika előtt. A Honvédelem-napi fesztiválon hat katonazenekar adott látványos, vidám hangulatú koncertet a népes érdeklődőseregnek.

Jászberényi volt a május 15-én történt szlovákiai buszbalesetben elhunyt sofőr.

Három helyszínen is megemlékeznek Törökszentmiklóson azokról a hősökről, akik a haza védelme érdekében áldozták életüket.

Számos tartalmas programot ígér az idei Régészet napja, melyet ezúttal június harmadikán rendez meg a Damjanich János Múzeum. Nagy Fanni, az intézmény régésze kedden arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy ezúttal is három különböző helyszínen várják a régmúlt korok iránt érdeklődőket. A látogatók előtt megnyitják a Tabáni tájházat, a Szolnoki Galériát és a múzeum Kossuth téri főépületét egyaránt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában