Lista

2023.05.15. 09:00

Trafibox Szolnokon, magas ingatlanárak Örményesen - mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Elrendelték a kristályt és krekket áruló jászsági drogdíler letartóztatását, darázsinvázió várható a Jászkunságban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A Trafiboxot a szolnoki Kertész úton szerelték fel

Fotó: Nagy Balázs

1. Kristályt és krekket is árult a jászsági drogkereskedő, elrendelték a letartóztatását

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 44 éves jászsági férfinek a letartóztatását a Jászberényi Járási Ügyészség. A férfinek több állandó vevője is volt, köztük olyan, aki naponta kétszer is vásárolt.

2. Felszerelték a Trafiboxot Szolnokon, nem lehet tudni, mikor rejt majd mérőt

A szolnoki Kertész úton már biztosan lehet számítani sebességmérésre, hogy mikor, azt nem lehet tudni. Múlt héten kedden felszerelték ugyanis az úgynevezett Trafiboxot, ami egy olyan tárolódoboz, melybe ideiglenesen sebességmérőt helyez be a rendőrség.

3. Még csak építik az M4-est, de már most érezteti a hatását: megnégyszereződött az ingatlanok értéke Örményesen

Elkezdődtek az M4-es gyorsforgalmi út építési munkálatai Törökszentmiklós és Kisújszállás között, a térségében már zajlanak a földmunkák. Az ezer lelkes Örményesen már most érezteti hatását az infrastruktúra jelentős javulása, jelenleg alig van eladó ház a kistelepülésen.

Már a földmunkákat végzik Örményes határában a munkagépek, épül az M4-es következő szakasza
Fotó: Mészáros János

4. Az éj leple alatt csaptak le a gátlástalan orvhorgászokra, a partra dobálták a halakat az elkövetők

Utóbbi időben megszaporodott a tiltott módszerekkel horgászók száma a Jászkunságban. A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) halőri szolgálata áprilisi éjszakai megfigyelései során négy csoportot ért tetten.

A süllőket a horgászok kidobálták a saras partra
Forrás: KTVHESZ

5. Darázsinvázió várható a Jászkunságban – így védekezhetünk a bosszantó rovarok ellen

Már most egyre több darazsat látni az épületek közelében, a fészkekből ezekben a hetekben repülnek ki az első kikelt egyedek. A királynőt ilyenkor már szinte lehetetlen elcsípni, de még nem reménytelen a kellemetlen rovarok elleni küzdelem. Az enyhe tél kedvezett a rovaroknak, melyekből idén a megszokottnál több lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában