Kiállítás

2023.05.22. 16:30

Világháborús tárlatnak ad otthont a ceglédi airsoft bázis

Világháborús felszerelésekből nyílt tárlat a napokban a ceglédi Airsoft Bázis Szabadság téri helyszínén. A különleges mustra megnyitóján a robottechnika rejtelmeibe is betekinthettek az érdeklődők.

Hartai Gergely

Háborús felszerelésekből nyílt tárlat Cegléden

Forrás: Cegléd Város Hivatalos Facebook-oldala

Első és második világháborús kiállítás nyílt a minap a ceglédi Airsoft Bázis Szabadság téri helyszínén – jelentette be közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. Mint írják, a tárlatot Szilágyi Sándor nyugállományú alezredes nyitotta meg és osztott meg néhány érdekességet a kiállított felszerelésekről. Az eseményen szó volt annak a szakmai együttműködésnek a fontosságáról is, amely a Ceglédi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény, a Nagykátai Ipari Szakképző Iskola, valamint a Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola és a kiállítást rendező ceglédi airsoft bázis között jött létre. Ezekben az intézményekben ugyanis néhány éve rendészeti képzés is elérhető.

A városháza arról is hírt adott, hogy a tárlat megnyitóján a digitális és robottechnika rohamos fejlődésére is rámutattak. A kiállítás megtekintése után – a padlástól a pincéig szlogen mentén – a jelenlevők megtekinthették a pincerendszerben kialakított, közel 400 négyzetméteres airsoft bázist is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában