Szoljon podcast

2023.06.01. 14:27

A biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet a szolnoki óvodában

Csütörtökön délelőtt a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet KTI tagjai egy roadshow keretében látogattak el a szolnoki Hold utcai Óvodába.

Köllő Judit

A biztonságos közlekedésre nevelik a csöppségeket a Hold utcai Óvodában

Fotó: Mészáros János

A KTI adatai szerint országos átlagban évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a témával már az óvodában foglalkozni kell. Az eseményen összesen tízezer közlekedésbiztonsági eszközt tartalmazó ajándékcsomagot osztanak szét ezúttal a nagycsoportos óvodások számára.

– A tíz alkalmas rendezvénysorozat fő célja, hogy a gyerekek iskolás kor előtt kellő tudást szerezzenek a közlekedésbiztonságról – kezdte mondanivalóját Lévai István Zoltán, a KTI ügyvezetői tanácsadója. –  A program során arra sarkallják a gyerekeket és családtagjaikat, hogy biztonságosan, odafigyelve közlekedjenek, hiszen már egészen kicsi korban érdemes erre hangsúlyt fektetni.

Vetési Márta, a Szolnok Városi Óvodák pedagógiai-szakmai és módszertani igazgatóhelyettese arról számolt be lapunknak, hogy a Szolnok Városi Óvodák több tagintézménye is sikeresen pályázott a „Biztonságos Óvoda” programra.

– Ebben négy tagintézményünk szerepel, amelynek keretében minden korosztályban közlekedésbiztonsági nevelést folytatnak kollégáink – folytatta Vetési Márta. – Az ismeretek elsajátításhoz minden pedagógus a témával kapcsolatos oktatásban részesült, így a tanév során sok ilyen tematikájú eseményt szerveznek a gyerekeknek. 

A projekt keretein belül a Csiga csoport egyik lelkes aprósága, Pécsvárady Réka Gabriella is szívesen mesélt nekünk közlekedési szokásairól. 

– A legtöbbször gyalog járok oviba, de vannak olyan napok, amikor biciklivel és rollerrel megyünk a szüleimmel. Sokszor beszélgetünk a közlekedési táblákról és lámpákról, így nagyon hamar megtanultam, miket jelentenek –  mondta.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában