Fejlemények

2023.06.07. 12:30

A közeljövőben lecserélik a zöld rollereket Szolnokon

Egy év alatt hatvannégyezer utat tettek meg a Lime rollerezők, aki egymillió kilométert gurultak Szolnok utcáin. A mikromobilitásban fejlesztés várható.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

Éppen egy esztendővel ezelőtt „álltak munkába” a bérelhető rollerek Szolnok utcáin. Azóta több mint egymillió kilométert rollereztek azokon a környezetvédelem iránt elkötelezett és vállalkozó kedvű szolnokiak. – Mindez egészen komoly népszerűséget feltételez – tette közzé az évfordulón Szalay Ferenc. Szolnok polgármestere a témával kapcsolatban kiemelte: a mikromobilitás, az autót sok esetben helyettesítő közlekedési forma szerves része lett a város mindennapjainak, vagyis jó döntésnek bizonyult a bevezetése.

Kiderült: egy év alatt több mint hatvannégyezer utat tettek meg a közlekedők, akik átlagosan hét percet álltak a rollereken. A városvezető posztjában arra is kitért, hogy a rolleres közlekedés a jövőben fejlődhet. 

A cég ígéretet tett arra, hogy a szolnoki flottát a közeljövőben egy külföldön már ismert modellre cserélik, mely biztonságosabb, stabilabb működéssel bír

 – tette hozzá Szalay Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában