Galériával

2023.06.08. 19:55

A vármegyeszékhely világító lámpásait köszöntötték a pedagógusnap alkalmából

Csütörtökön fényesen világító lámpásokkal telt meg a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Technikum vadonatúj tornacsarnoka. A szolnoki önkormányzat ebben a patinás épületben fogadta és látta vendégül a városi pedagógusnapi ünnepség főszereplőit június 8-án délután.

Mészáros Géza

A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Technikum vadonatúj tornacsarnokában

Fotó: Nagy Balázs

Az ünnepélyes pedagógusnapi eseményen megjelentek a város és a vármegye elöljárói, köztük Szalay Ferenc polgármester, Györfi Mihály alpolgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, továbbá számos intézmény és hivatal képviselői, valamint a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Szakképzési Centrum, a Szolnok Városi Óvodák, illetve a város nem állami fenntartású köznevelési intézményeinek munkatársai.

A köszöntőbeszédekben elhangzott: „A mai napon a pedagógusaink oktató-nevelő munkája előtt hajtunk fejet. Azok előtt tisztelgünk, akik a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. Ők azok, akik a tudás átadásán túl figyelemmel kísérik a gyermekeink testi-lelki fejlődését és megismertetik a fiatal nemzedékkel az évszázados magyar hagyományainkat, értékeinket is. A pedagógusok mindig fiatalok maradnak, hiszen fiatalok között érdeklődő, csillogó „szempárok tükörtermében élnek”. Egy jókor, jól megfogalmazott mondat, cselekedet, vagy akár egy mosoly, egy ölelés, őszinte érdeklődés akár a gyermek egész életére szóló hatást gyakorolhat. Önök nélkülözhetetlen feladataikat töretlen kitartással és elhivatottsággal végezték és végzik a mai napig is. A pedagógus életforma nem csak egy foglalkozás, hanem egy életre szóló elköteleződés a jövő nemzedékének oktatása és nevelése iránt. Köszöntjük azokat, akik minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják”.

Ezután a Rubin, a Vas, a Gyémánt, illetve az Arany díszoklevelek átadására került sor, miközben felsorolták az állami kitüntetésben, illetve miniszteri elismerő oklevélben részesülők nevét is.

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat Mácsai Béla Károlynak adták át, aki tanítói végzettsége megszerzésének 75. évfordulóját ünnepli idén.

A Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, Szutorisz-Szügyi Csongor június 29-én nyugdíjba vonul, mely alkalomból Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, Magyarország érdemes festőművészének csodálatos alkotásával köszönték meg munkáját.

Az ünnepséget színvonalas kulturális program színesítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában