Fejlődés

2023.06.01. 18:50

Elkészült, és már a próbafőzéseken is túl vannak Tiszabő új közkonyhájában

Szeptembertől a helyi óvodásoknak és általános iskolásoknak készítenek ételeket az egykori, romlos művelődési házból kialakított 600 adagos közkonyhában Tiszabőn, melyet az önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben üzemeltet.

Molnár-Révész Erika

A konyhát, és annak felszerelését Viraszkó Anita élelmezésvezető mutatta meg stábunknak

Fotó: Mészáros János

Ez a zöldségfeldolgozó, ez a másik helyiség pedig a különálló húselőkészítő

– mutatta az elkészült és már felszerelt tiszabői közkonyhában Viraszkó Anita, élelmezésvezető. 

Az 500 négyzetméteres épületben emellett egy tárgyaló, szociális helyiségek, öltözők is helyet kaptak. 

– Ez a főzőhelyiség, ahol két nagy üstünk van, egy 240 literes és egy 280 literes. Emellett indukciós, illetve gázsütő, két gázzsámoly, valamint billenő serpenyő is rendelkezésünkre áll. Ez a konyha jelenleg 600 adag elkészítésére alkalmas, 11 fővel szeretnénk itt dolgozni. Négy szakáccsal, egy szenior szakáccsal, egy karbantartóval, egy élelmezésvezetővel, illetve négy konyhai kisegítővel. Törekszünk arra, hogy helyiekkel töltsük fel az álláshelyeket, és szerencsére jócskán vannak tapasztalattal rendelkező jelentkezők is – mondta a konyha vezetője. 

Mint megtudtuk, a próbafőzések már elkezdődtek, azért, hogy szeptembertől zökkenőmentesen induljon az óvodai, iskolai közétkeztetés. A tervek szerint a konyhát 2000 adagosra bővítik a jövőben, hogy a tiszaburai közintézményeknek is kiszolgálhassák majd. A beruházás belügyminisztériumi forrásból, közel kétszázmillió forintból valósult meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában