Siker

2023.06.07. 18:30

Emlékéremmel tüntették ki a ceglédi sebészt

Hippokratész emlékérmet kapott a napokban dr. Farkas József, a ceglédi kórház sebésze. A szakember 1975 óta dolgozik az intézményben.

Hartai Gergely

Hippokratész emlékérmet kapott dr. Farkas József

Forrás: Cegléd Város Hivatalos Oldala Facebook-oldala

A hagyományoknak megfelelően idén is az országos küldöttközgyűlésen adták át a Magyar Orvosi Kamara által alapított díjakat. Idén tizenketten részesültek elismerésben, dr. Farkas József sebész Hippokratész emlékérmet kapott – számolt be a hírről Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

A kitüntetett orvos méltatásában azt olvashatjuk, hogy alapításától kezdve tagja a Magyar Orvosi Kamarának. Érdekvédelmi munkáját a ceglédi szervezetben kezdte, ahol annak elnöki pozícióját is betöltötte. A kamara 2007-es átalakítását követően a Pest Megyei Területi Szervezetben folytatta tevékenységét. 2007-ben alelnöknek választották, majd 2011-ben elnyerte a TESZ elnöki tisztségét. Elnökként a harmadik ciklusát fejezi be az idén – hívta fel a figyelmet a városháza.

Dr. Farkas József 1975 óta végzi sebészi munkáját a ceglédi kórházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában