Galériával, videóval

2023.06.06. 21:30

Emlékplakettel ismerték el a Jászság kiváló pedagógusait

A nevelés, oktatás közös munka, melyben a társadalom, a család és a pedagógus csak együtt töltheti be feladatát – hangzott el a Jászberényi Tankerületi Központ pedagógusnapi díszünnepségén kedden Jászladányon, a József Attila Művelődési Házban. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény idén is kiváló alkalmat adott arra, hogy díjazzák a legeredményesebben teljesítő pedagógusokat.

Illés Anita

A Jászberényi Tankerületi Központ emlékplakettel és oklevéllel ismerte el a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat

Fotó: Pesti József

Halász Judit Mit tehetnék érted című dala vezette fel a rendezvényt a Jászladányi Móra Ferenc Általános 7. A osztályos tanulóinak jelnyelvvel tolmácsolt előadásában. A Jászberényi Tankerületi Központ immár ötödik alkalommal szervezte meg a pedagógusnapi díszünnepséget, melynek ezúttal Jászladány adott otthont. A művelődési házban tartott eseményen Mészárosné Vas Márta, a tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, a legeredményesebben teljesítő pedagógusok mellett a kiemelkedő eredményeket elért tanulókat is kitünteti a tankerület. A diákok az iskolában veszik majd át az elismerést.

– A nevelés, oktatás közös munka, melyben a társadalom, a család és a pedagógus csak együtt tudja betölteni feladatát, csak csapatként lehet biztos jövőjének záloga. Kívánom, hogy a csapat minden tagja egymást segítve teljesítse feladatát közös ügyünk, gyermekeink és rajtuk keresztül mindannyiunk jövője érdekében – hangsúlyozta ünnepi beszédében Zsemberi Zoltán, tankerületi igazgató.

– Keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy és szíve jó – idézte egy arab filozófus bölcsességét, akinek gondolata röviden összefoglalja azokat a tulajdonságokat, amelyek a pedagógust pedagógussá teszik.

A tankerületi vezető megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját, elkötelezettségét. Az eseményen Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere és Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke is méltatta a tanárokat, akik egy életre szóló tudást adnak át a gyerekeknek és mindenki életében kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

– Minden szakmában nagyon fontos a sikerélmény, a visszajelzés. Van olyan terület, ahol a munka gyümölcse gyorsan beérik, míg a tanári pályán a sikerélményre évtizedeket is várni kell, ezért a tanítás nem csak munka, hanem hivatás. A pedagógusok tudást, szeretetet, törődést adnak a gyerekeknek – osztotta meg gondolatait Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője.

A díszünnepséget Katona Lilla (Jászapáti Rácz Aladár Zeneiskola) zongorajátéka, a Jászladányi Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette. A Jászberényi Tankerületi Központ emlékplakettel és oklevéllel ismerte el a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat.

A Jászberényi Tankerületi Központ díjazottjai a 2022/2023-as tanévben:

Bajári Zsolt István, Szöllősiné Pintér Krisztina, Molnár Melinda, Szereminé Járvás Andrea,

Csillikné Szaszkó Mária, Nagy Mónika, Farkas Istvánné, Petőné Gyenes Mária, Szabó Zoltán József, Pál Katalin, Szabóné Bolyós Márta, Kovács Krisztina, Gálik Adrienn, Muhariné Mihály Violetta, Darók Ildikó, Sipos Andrea, Koncsikné Orczi Andrea, Móri Krisztina, Sántáné Kiss Orsolya, Nagy Ilona Ildikó, Gergi-Bodor Attiláné, Fehér Éva, Nagy Katalin, Oláh-Vörös Judit, Dávidné Koppányi Zsuzsa, Tóth Marianna, Nagy Tamás, Tóthné Kósi Ágnes, Pestiné Járomi Edit, Fekete Viktória, Mizseiné Bencze Nóra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában