Szoljon podcast

2023.06.01. 16:31

Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte a szandaszőlősi tanoda

Az intézmény születésnapi műsorral emlékezett az elmúlt időszakra.

Hartai Gergely

Az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett

Fotó: Mészáros János

Tizedik születésnapját ünnepli az idén a szandaszőlősi tanoda. Ebből az alkalomból csütörtökön nagyszabású ünnepséget rendezett a Tersánszky úti intézmény. A program első felében a Kaméleon Társulat zenés műsorát láthatta a közönség, majd dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket.

– Jól emlékszem arra az időszakra, amikor a tanodák megkezdték a munkájukat. Már akkor egyértelmű volt, hogy rendkívül nagy szükség van rájuk. Fontos ugyanis, hogy délutánonként lehessen együtt lenni, tanulni, játszani, és hogy legyen olyan hely, ahol le lehet vezetni az iskolában felgyülemlett feszültséget – fogalmazott a képviselő.

Dr. Kállai Mária hozzátette: a tanoda legfőbb célja az, hogy az ide járó fiatalok minden segítséget megkapjanak annak érdekében, hogy az álmaikat valóra váltsák, valamint, hogy a tanulásban ne legyenek akadályoztatva.

Ezt követően Szalay Ferenc polgármester vette át a szót, aki szerint a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat képes felemelni az itt működő, összetartó közösség.

Jelenleg harmincnyolcan vannak a tanodában, kicsik és nagyok egyaránt. Itt nincs roma és nem roma, itt emberek vannak, akik szeretik egymást és azért dolgoznak, hogy a problémákkal küzdőknek minél könnyebb legyen az élete 

– összegezte gondolatait a városvezető.

A jubileumi rendezvény élménybeszámolókkal folytatódott, melynek során mindenki elmondhatta, mit adott neki az elmúlt években a szandaszőlősi intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában