Lakossági fórum

2023.06.06. 11:25

Gondot okoznak a patkányok Szolnok dél-nyugati városrészében, de van megoldás

A Hetényi kórházig kiépült a belvárost összekötő kerékpárút, illetve javában folyik a Temető úti orvosi rendelő, illetve a bölcsőde bővítésével járó újjáépítése.

Mészáros Géza

Molnár Iván képviselő (balról) és dr. Molnár Beáta, a Contact MKSZ elnöke minden felvetésre megoldást kínált

Fotó: Nagy Balázs

A járdák burkolatának elégtelen állapota, hátrahagyott kutyapiszok, gyatra közvilágítás, újabb patkányinvázió, szeméttel teli csatornaszemek. Csak néhány elem a megoldásra váró feladatok közül, melyekre Molnár Iván, a választókerület önkormányzati képviselője és dr. Molnár Beáta, a Contact MKSZ elnöke igyekezett megnyugtató válaszokat adni a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola épületében napokban megtartott lakossági fórumon.

Az esemény bevezetőjében a városatya a városrészben közelmúltban befejezett és a jelenleg is zajló fejlesztésekről szólt. Emlékeztetett, hogy a Hetényi kórházig kiépült a belvárost összekötő kerékpárút, illetve javában folyik a Temető úti orvosi rendelő, illetve a bölcsőde bővítésével járó újjáépítése.

A lakosság részéről felszólaló Kovács Károly a Tompa Mihály út 14-16. szám előtti befejezetlen járdaépítést, a területen fekvő vízelvezető árkok, a szeméttel telített csatornaszemek állapotát, valamint a lombos fák miatt elégtelen közvilágítást tette szóvá. Megjegyezte még, hogy az Eötvös téri játszótéren és parkjában végeztetik kedvenceikkel a „dolgukat” egyes kutyatartók. Gere Lajosné jelezte, hogy a térségben elszaporodtak a patkányok, illetve, hogy a Temető és a Dr. Durst János utakon szintén vannak járhatatlan burkolatú járdák. Az is felvetődött, hogy a Mártírok útjának egyik kisközén még mindig található földút, amely az esőzések idején használhatatlan. Kővári Lászlóné a Gőzhajó úti park gondozását hiányolta, miközben arra tett javaslatot, hogy Molnár képviselő úr a legközelebbi lakossági fórumát a körzet egyik területén, akár a Gőzhajó úti parkban tartsa meg.

Molnár Iván jó ötletnek tartotta a kihelyezett fórum megrendezését, és már ígéretet is tett egy nyár végi lakossági eszmecsere megrendezésére. Mindemellett noteszába feljegyezte az említett, rossz állapotú járdaszakaszokat, a gondozatlan zöldterületek sorát, a gyengén teljesítő közvilágítást és az esővizet el nem vezető, kosszal és gyommal telített csatornaszemek kitakarítását is, mely ügyben a víz- és csatornaművek illetékeseit fogja értesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában