Szoljon podcast

2023.06.06. 13:51

Hét millió forint értékű vitamincsomagot adományozott Ukrajnának a Béres gyógyszergyár

A Béres Alapítvány ismételten jelentős mennyiségű termékadománnyal igyekszik segíteni a háború miatt sokat szenvedő ukrajnai embereket.

Köllő Judit

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, több mint 7 millió forint értékben egészségvédő termékeket ad át az ukrajnai civil jótékonysági szervezeteket képviselő Magyarország Ungvári Főkonzulátusa részére

Fotó: Mészáros János

A civil lakosság egészségének támogatása érdekében Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, ezúttal több mint 7 millió forint értékben egészségvédő termékeket adott át az ukrajnai civil jótékonysági szervezeteket képviselő Magyarország Ungvári Főkonzulátusa részére június 6-án. 

A küldöttséget dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul vezette, az átadáson jelen volt Heizer Antal kijelölt ukrajnai nagykövet, Lesku Miklós Záhony alpolgármestere és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke is. Az adomány átadásának a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelye adott otthont ma délelőtt. A termékek célba juttatása érdekében a Béres Alapítvány Magyarország Ungvári Főkonzulátusa mellett a határmenti Záhony Város Önkormányzatával működik együtt.

Ukrajna lakosságát elképzelhetetlen mértékű lelki és fizikai terhelés sújtja. Ilyenkor minden jószándék és segítség sokszorosan számít

 – hangsúlyozta mondanivalójában Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. 

– Hisszük azt, hogy ez az adomány fontos és óriási a jelentősége. Nem csak az értéke a nagy, hanem a vele együtt küldött szeretetünk és odafigyelésünk is értéket jelent. Úgy gondolom, hogy a mindennapok során is fontos ezt az együttérzést és odafigyelést átadni, ezt jelképezi a mi adományunk is. 

A termékeket dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul elmondta: „Ismét szemtanúi lehetünk annak, hogy a Béres Alapítvány nagyvonalú adománnyal gondoskodik a rászorulókról, tovább erősítve ezzel az anyavállalat alapvetését, ami idősebb dr. Béres József hitvallásával 50 év után is megegyezik. 

– A záhonyi származású agrárkutató-feltaláló születésétől fogva a nemzetek egymásra utaltságának környezetében, egy hármashatár övezetben nőtt fel – folytatta. – A II. világháború frontját is megjárt tudósnak bőven jutott kihívás az életben, ő azonban nem a saját-, hanem embertársai megsegítésén fáradozott. Találmánya, mely hozzájárul Magyarország kollektív egészségmegőrzéséhez, külföldön is bizonyította hatékonyságát Külön szeretnénk megköszönni Záhony Város valamennyi lakosának és tisztviselőjének azt az önfeláldozó, fáradhatatlan munkát, amit az ukrajnai emberek megsegítése érdekében végeznek immár 500 napja folyamatosan. Id. dr. Béres József és leszármazottjai, szellemi örökösei le sem tagadhatnák záhonyi gyökereiket – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában