Tájékoztatás

2023.06.01. 09:30

Irtják a szúnyogokat Zagyvarékason

A csípős rovarok szaporodásának kedvezett az esős időszak. Az állomány megritkítását földi úton a településen is megejtik a napokban.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek Zagyvarékason pénteken a napnyugta utáni órákban. A beavatkozáshoz használt készítmény a melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes. Az önkormányzat azonban javasolja a lakosoknak, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, száradó ruhákat a koncentrátum kijuttatásának napján gyűjtsék be vagy takarják le. Az ablakokat a gyérítési időszakban érdemes becsukni, az ajtókat zárva tartani, a kezelt területen termő zöldségeket és gyümölcsöket pedig fogyasztás, feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

 

Amennyiben a tervezett időszakban csapadékos lesz z időjárás, a beavatkozást szombat-vasárnap ejtik meg.

 

Az önkormányzat a pangó vizek megszüntetésére is felhívja a lakosok figyelmét, a fedetlenól tárolt vízgyűjtő edényekben és az egyéb tárgyakban megmaradó esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában