Döntés

2023.06.11. 09:30

Jövőre nem lesz jelzőrendszeres segítségnyújtás Csataszögön

Fölöslegesnek ítélte Csataszögön a képviselő testület, hogy fizessenek a szolgáltatásért, ezért 2024-től nem veszik igénybe.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás megszüntetéséről döntött legutóbbi testületi ülésén Csataszög önkormányzata.

A településen a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központ biztosította a szociális alapszolgáltatások e formáját, melynek lényege, hogy az egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt rászoruló, idős vagy fogyatékos személyek otthonukba kihelyezett segélyhívó készüléken keresztül a felmerülő krízishelyzetekben segítséget tudnak kérni. A szoláltató központ kap ugyan állami támogatást, de szükség van önkormányzati hozzájárul önkormányzatának hozzájárulására is.

Csataszögön mindössze egy ilyen készüléket működtetnek 2020 óta, de eddig még egyetlen vészhelyzetet sem jeleztek rajta keresztül. Így felmerült, hogy érdemes-e igénybe venni ezt a segítségnyújtási formát, különösen annak fényében, hogy már működik az ingyenes, minden 65 éven felülit alanyi jogon megillető Gondosóra program is.

Mindezt mérlegelve a testület megszavazta, hogy 2024. január 1. napjától nem kívánják a a szolgáltatást fenntartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában