Összefoglaló

2023.06.01. 21:16

Jubileumot ünnepelt a szolnoki tanoda – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A parkon át indult el a boltba az árokszállási gyermek, de soha nem érkezett meg oda. Rablás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást egy jászárokszállási fiatal ellen a Jászberényi Rendőrkapitányság.

Sütit vesznek, s az óvodájukat támogatják a kertvárosiak. Hétről hétre színes programokkal várják az érdeklődőket Szolnokon a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárban. Ezúttal az édesszájúaknak érdemes ellátogatni a kis könyvtárba, ott ugyanis jótékonysági sütivásárt rendeznek.

Beértek a gólok a mezőtúri gyerekek „lába alatt”. A Ferencvárosi Torna Club koordinálásával működő Fradi Suliga programban a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai megyei elsőként vettek részt az országos döntőben, ahol bronzérmet szereztek. Ezen a bajnokságon azonban nem csak a gólok számítottak.

Örömmel szaladtak az új játékhoz a kunszentmártoni ovisok. Vidám gyermekmosoly, lelkes homokvárépítés. Birtokba vehették a kunszentmártoni gyerekek az iskola és az óvoda közös udvarán épített játszóvárat és a homokozót a minap.

Pontyosították a Holt-Tiszát. Fogható méretű halakkal kedveztek a holtág horgászainak, tilalmat sem rendeltek el a telepítés után.

Még ma is hálókat sző a térség egyik utolsó halászmestere, a fegyverneki Balogh János.

Kétszer is ugyanabba a házba ment lopni egy kenderesi férfi, aki ráadásul az ingatlan alvó lakója mellől tulajdonított el értékeket. A karcagi rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Diákok műsora színesíti a trianoni ünnepséget, majd az I. világháborús emlékműnél elhelyezik az emlékezés virágait.

A helyi költségvetés mintegy 50 millió forintos forrásából hét út újulhat meg Abonyban. A fejlesztésekről nemrégiben döntött az önkormányzat.

Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte a szandaszőlősi tanoda.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában