Probléma

2023.06.06. 11:30

Küzdenek a szúnyogok ellen Tiszasülyön

Tiszasülyön is tervezik a csípős rovarok állományának megritkítását, ha kedvező lesz az időjárás, a beavatkozást szerdán elvégzik.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tiszasülyön június 6-ára tervezték a földi szúnyoggyérítést. Amennyiben az időjárás nem lesz kegyes és szerdán is esik az eső, a műveletet június 7-8. napjára halasztják.

Javasolják a lakosságnak, hogy a vegyszeres kezelés napján gyűjtsék össze a szabadban gyerekjátékokat, száradó ruhákat, gyűjtsék össze vagy takarják le. A kezelés idején és az azt követő órában célszerű az ablakokat zárva tartani, a külső levegőt mesterségesen bejuttató szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A beavatkozás területén termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás előtt ajánlott megmosni.  A szúnyoggyérítést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A használt vegyszer egyébként melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt elbomlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában