Közoktatás

2023.06.02. 19:00

Nem járultak hozzá a kiséri iskola fenntartóváltásához

A Klebelsberg Központ elnöke levélben tájékoztatta a települést a döntésről.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jászberényi Tankerületi Központ március végén a jogszabályban előírt véleményezési eljárásra hívta a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola diákönkormányzatát, az intézmény alkalmazottait és a szülőket, hogy tájékozódjanak és szavazzanak arról, hogy az iskola fenntartói jogait a Jászkiséri Református Egyházközség átvehesse. A diákönkormányzat 17 igen, 2 nem szavazattal, az iskola dolgozói 38 igen, 8 nem, a szülők pedig 120 igen és 9 nem szavazattal hozták meg döntésüket arról, hogy a Csete Balázs Általános Iskola a református egyházi fenntartásába kerüljön.  

 

A város képviselő-testülete is támogatta, hogy az iskolát a Jászkiséri Református Egyházközség működtesse tovább. 

 

A Jászberényi Tankerületi Központ által felterjesztett javaslat alapján azonban a köznevelésért felelős miniszter nevében eljárva a közneveléséért felelős államtitkár nem engedélyezi a fenntartói jog átadását – olvasható a döntés a Klebelsberg Központ elnökének tájékoztató levelében, melyet Lukácsi György, Jászkisér polgármestere osztott meg közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában