Fejlődés

2023.06.01. 18:51

Útfejlesztésekről döntött az abonyi önkormányzat

A helyi költségvetés mintegy 50 millió forintos forrásából hét út újulhat meg Abonyban. A fejlesztésekről nemrégiben döntött az önkormányzat.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Hét utca önkormányzati forrásból történő felújításáról döntött a minap a városvezetés – jelentette be csütörtökön Facebook-oldalán a városháza.

Közölték: a település belterületi úthálózata mintegy 92 ezer méter hosszú és 393 ezer négyzetméter felületű. Az utak jelenlegi műszaki állapotának felmérése alapján a 220 belterületi utcából 66 utca felújításáról, esetenként megépítéséről, vagy újraépítéséről kell gondoskodni a jövőben. A számok tükrében látható, hogy nagy kihívást jelentő önkormányzati feladatról van szó. – Sikeres uniós pályázatoknak köszönhetően, ebben az esztendőben két gyűjtőút, a Mária Terézia és a Somogyi Imre út megépítését valósíthatja meg a város. További pályázati lehetőségek hiányában azonban az idei évben több új út építése nem várható – tájékoztatott posztjában a polgármesteri hivatal.

Ugyanakkor hozzáteszik, hogy az úthálózat folyamatos fejlesztése indokolt lakossági igény, ezért a városvezetés az idei költségvetésben nettó 50 millió forint saját forrást különített el az utak állapotának javítására. A keretösszeg terhére a képviselő-testület a Világosság, a Lukács, a Honvéd, a Temető, a Gábor Áron, az Ady Endre és a Semmelweis Ignác út helyreállítása mellett döntött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában