Galériával

2023.09.10. 13:15

A legjobbakat díjazták a Bereki Falunapon

A Berek téren megrendezett eseményen több elismerést is átadtak.

Daróczi Erzsébet

Idén dr. Bartha Júlia karcagi turkológus, néprajzkutató és Bene Sándor, a karcagi Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület vezetője, emeritus nagykunkapitány vehette át a Stella Cumaniae Díjat

Fotó: Daróczi Erzsébet

Színes programokkal és finom kunsági ételekkel várták szombaton a látogatókat a Bereki Falunapon. A Berek téren megrendezett eseményen adták át a bereki kertművelők díjait és a Győrfi Lajos nagykunkapitány által alapított elismerést is.

A Bereki Kertbarátok Köre Egyesület évek óta aktívan részt vesz a Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű kertművelési versenyben. Idén a legszebb bereki konyhakerteket keresték, az elismeréseket a 29 nevezőnek Hubai Imre Csabáné elnök és Dúzs Imréné zsűritag, valamint a képviselő-testület tagjai adták át.

Molnár János polgármester és Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök is elismeréssel szólt a kertmozgalomról, amelyet példaértékűnek és követendőnek neveztek.

Győrfi Lajos szobrászművész, nagykunkapitány Berekfürdő, Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunmadaras, Mesterszállás, Kunszentmárton, Túrkeve, a Nagykunság, a nagykun városok területén működő, vagy onnan elszármazott, de a szülőföld anyagi és szellemi kultúrájával foglalkozók elismerésére Stella Cumaniae Díjat (a Kunság Csillaga) alapított.

Az elismerést idén dr. Bartha Júlia karcagi turkológus, néprajzkutató és Bene Sándor, a karcagi Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület vezetője, emeritus nagykunkapitány vehette át Győrfi Lajostól és Nagy András emeritus nagykunkapitánytól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában