Elismerés

2023.09.28. 13:00

Apáti-Tóth Sándor fotóművész lett Cegléd díszpolgára

Dísztestületi ülését tartotta a napokban a ceglédi önkormányzat. A jeles eseményen a város díszpolgári címét is odaítélték, melyet ezúttal Apáti-Tóth Sándor fotóművész vehetett át.

Hartai Gergely

Apáti-Tóth Sándornak (jobbra) dr. Csáky András polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester is gratulált

Forrás: Beküldött fotó

Apáti-Tóth Sándor fotóművész kapta az idei Cegléd Város Díszpolgára elismerést a város minapi dísztestületi ülésen – tájékoztatott közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. Méltatásukban kifejtették, hogy a város közismert személyisége 1948-ban született Cegléden, és ma is itt él. Apai példát követve fiatalon, hatéves korában kezdett fotografálni. Tizenéves korában érte el első sikereit, és húszéves sem volt, mikorra hazai kiállításokon kívül világvárosokban, többek között London, Párizs, Tokió, valamint Brüsszel kiállítótermeiben kerültek falra képei.

A Pest Megyei Hírlap tudósítójaként, illetve a ceglédi Kossuth Múzeum munkatársaként Cegléd történetének évtizedeken át képi krónikása. Mára eltűnt épületek, utcarészek, üzemek, kulturális és politikai események kizárólag képei alapján idézhetők fel, ismertethetők meg kortársainkkal. Mintegy húszezer negatívja őrzi Cegléd múltját, több helyi képeskönyv anyagát válogatták munkáiból – olvashatjuk méltatásában.

– Az „Alma és fája 100+75” kiállítás megnyitója előtt igen nagy megtiszteltetés ért, ugyanis a Cegléd Város Díszpolgára kitüntető címet vehettem át. A díjátadó és a megnyitó emlékezetes, hála a fotográfia feltalálásának, megörökített mozzanatává vált életemnek – reagált a rangos elismerésre hírportálunknak elküldött levelében a művész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában