Galériával

2023.09.18. 10:56

Árokszállás legszebb konyhakertjeit díjazták

A Városi Önkormányzat 2020 óta minden évben csatlakozott  "A legszebb konyhakertek" elnevezésű országos programsorozathoz,így  tette ezt idén is  immár negyedszerre.

Pesti József

Fotó: Pesti József

Az ötletgazda Sári Kovács Szilvia karcagi alpolgármester, programigazgató  kezdeményezése évről-évre egyre  népszerűbbé vált Jászárokszálláson is, melynek eredményhirdetését a "Nyitott porta" rendezvény keretében tartották meg a Jász Házban. 

A sokakat megmozgató eseményen először Pető Judit, képviselő, főszervező és Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a legjobbak díjazása következett. A zsűri a kertbejárások értékelése után  növényekkel, tárgyjutalommal, emléklappal  ismerte el munkájukat, a legszebbeket pedig  országos díjra jelölték. 

2023-ban "A legszebb konyhakertek"– Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökségdíjas program helyi versenyére összesen 29 nevezés érkezett. 

Mini 50 négyzetméter alatti kategóriába 9, normál 50 négyzetméter felettiben 14, zárkert vegyes- és zártkert gyümölcsösbe 1-1, közösségibe a Városi Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola mindhárom tagépülete saját kertjével nevezett.

Az ünnepségen díjazták az évtizedekkel ezelőtti, feledésbe merült  országos "Tiszta udvar, rendes ház" program újraindításában résztvevő jelentkezőket is. 

A Jászárokszállás Városért  Alapítvány felkérésére 15 jelölt otthonát járta körbe a tematikusan felállított bizottság.

Az összejövetelt zenei-népzenei műsor, kiállítás és helyi termékek vására kísérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában