Összefoglaló

2023.09.23. 20:40

Csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Szeptember 23-án, vagyis az idei évben szombaton a nappalok és az éjszakák a Föld minden pontján egyforma hosszúak, és csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz. Ettől a naptól egészen a következő év március 21-ig rövidebbek a nappalok, mint az éjszakák.

Komoly sérülései miatt nem várhatott tovább a tiszaföldvári Kossuth szobor restaurálása. Az alkotás másfél hónap után, megújulva kerülhetett vissza a tiszazugi város főterére. A felújítási munkálatokat Pogány Gábor Benő szolnoki szobrászművész a Szolnoki Művésztelepen végezte.

A hagyományokhoz híven, most is megtartották a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodában a két első osztály és az új dolgozók eskütételét, azaz a Fecskeavatót.

Oxigénpalackokkal és gázolajos kannákkal volt teli a lángba borult szajoli istálló. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Motorkerékpár és személyautó ütközött Kenderesen. A Vasút út és a József Attila utca kereszteződésében történt a baleset szombaton délután.

Elindult a lomtalanítás második üteme is Szolnokon. Az NHSZ Szolnok munkagépei és dolgozói folyamatosan gyűjtötték be és szállították el a lakosok által kitett holmikat.

Az egykori cipőgyár épületét muzeológus kíséretében tekinthették meg a martfűiek. A légópincébe helyiségeibe is besétálhattak az érdeklődők a minap.

Rászorulóknak gyűjtik a ruhaneműt Tiszaroffon. Folyamatosan várják a ruhaadományokat a tiszaroffi adományponton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában