Vandalizmus

2023.09.18. 11:25

Megdöbbentő felvételeket rögzített egy kamera szombaton a szandai szervizpontnál

Egy hét sem telt el, máris megrongálták a kerékpáros szervizpontot Szandaszőlősön.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Átadták Szandaszőlős első kerékpáros szervizpontját a napokban. Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, a Szolnok Tisza Rotary Club kezdeményezése egy pályázatnak köszönhetően 50 százalékos támogatásban részesült a Rotary Magyarországtól. A projekt keretében a Lengyel Antal téren hoztak létre egy szerelőpontot.

Célunk az volt, hogy biztonságot nyújtson azoknak a családoknak, akik nap mint nap biciklivel közlekednek. Egy helyi céggel közösen közel félmillió forintból sikerült megvalósítani a kerékpár szervízpontot. Bízunk benne, hogy hasznosnak bizonyul az itt élők számára

 – mondta el hírportálunknak Molnár Júlia, a Rotary Magyarország helyi kormányzója az átadón.

Néhány nappal később azonban szomorú hírről számolt be a szervezet. A Szolnok Tisza Rotary Club közösségi oldalán azt közölte, hogy néhány gyerek nem rendeltetésszerűen használta a szervízpontot. 

Forrás: Szolnok-Tisza Rotary Club Facebook-oldala

– Miért? Szeptember 16-án szombaton délután egy óra körül három általános iskolás korú gyermek, egy lány és két fiú két kerékpárral és egy rollerrel a szervizpontnál szerelt egy kerékpárt. Pontosabban a leány gyermek. Majd ilyen állapotban hagyták el a helyszínt, ami a képen is látható! A kamera felvételt személyiségi okokból természetesen nem tesszük közzé. Érthetetlen, hogy miért kell tönkre,  avagy használhatatlanná tenni azt, ami előtte a segítségükre volt? Mi vezérelte őket? Nem értjük – írták a szervezet tagjai. A bejegyzésből kiderült, hogy kis mértékben rongálott a berendezés. 

Az egyik bowden egy cseppet megtört, de szerencsére a szerszámok használhatók 

– tették hozzá a Tisza Rotary tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában