Tiszaföldvár

2023.09.21. 19:30

Mérnök hallgatók tekintették meg a Révay EGYMI tangazdaságát

Kecskeméti egyetemisták ismerték meg a homoki Révay EGYMI tangazdaságának működését a napokban. A vidékfejlesztési, kertészeti, mezőgazdasági mérnöki szakok hallgatói bepillanthattak az országosan is egyedülálló – 40 százalékban önellátáson alapuló – konyha működésébe.

Pakainé Pusztai Nóra

Az egyetemistákat Szabó Mihály, intézményvezető köszöntötte a tangazdaságban

Fotó: Dobróka András

A Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Öko-iskola címmel rendelkezik. A diákok elsajátíthatják a kertészet, illetve az állattartás alapjait. A konyhája országosan is egyedülálló módon közel 40 százalékban önellátáson alapul. A kecskeméti Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar másodikos és harmadikos diákjai látogattak a minap az intézménybe, hogy szakmai gyakorlati napot tölthessenek ott.

–  A konyha mellett a kertészetet, az állattartó részleget, valamint a veteményest tekintették meg a hallgatók – foglalta össze Barcza Gábor, a tangazdaság vezetője. Hozzátette: a szakiskola keresi az együttműködési lehetőségeket különböző szervezetekkel. Ennek egyik állomása volt ez a látogatás. A szakmai tapasztalatcsere a későbbi közös projektekhez is hozzájárulhat. A tangazdaság vezetője a borászat, szőlészet alapjairól, folyamatairól tartott interaktív előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában