Összefoglaló

2023.10.04. 20:54

Iskolaőr mentette meg egy diák életét Jászkiséren – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Az ágyában lett rosszul az a tiszafüredi nő, akit fia a mentésirányító segítségével élesztett újra hétfőn. 

Győztest hirdettek, ezúttal az Országos Erdészeti Egyesület pályázatán született szolnoki siker.

Az adathalászat ravasz és veszélyes módszer, amely során a csalók adathalász üzeneteken keresztül próbálnak információkat lopni a gyanútlan felhasználóktól.

Szakértők bevonásával tárják fel a Tomajmonostorai apátság egykori maradványait.

Elkészült, s a működési engedélyt is megkapta a Fóti utcai idősek napközi otthona Mezőtúron. Csütörtökön nyílt nap keretében ismerkedhetnek a létesítménnyel az idősek.

Juhász Zoltánné, a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola iskolaőre azonnal segített az udvaron rosszul lévő gyermeken.

Különleges, színekkel gazdagított kiállítás nyílt a Szolnoki Szakképzési Centrum aulájában.

Egyre több embert érint hazánkban is a demencia, melynek kialakulásában fontos szerepet játszik korunk rohanó életmódja, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések gyakorisága is. Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő a Szoljon.hu podcast adásában Nagy-Bana Zsanett mentálhigiéné és táncterapeutát kérdezte a téma aktulaitásairól.

Figyelmes hallgatással, saját vágyaink egyértelmű kifejezésével kommunikálhatunk hatékonyan. Ilyenformán a céljaink is könnyebben elérhetővé válnak. Az asszertivitásról, annak kulcsfontosságú elemeiről Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett Vízkeleti-Hegedűs Judittal, az Egészségfejlesztési Iroda vezetőjével a Szoljon.hu podcastban.

Kardot ragadott, hogy 5 ezer forintos munkabérét behajtsa egy boldogi férfi, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség.

Több mint tíz éve rendeznek Családi Egészségnapot Szolnokon. Az idei rendezvényen egyebek között szűrésekkel is várják az érdeklődőket.

Változatos programokkal várják az érdeklődőket októberben is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Rohan az idő. A szolnoki kosárlabda egyik legnagyobb alakja, Berkics László szerdán ünnepli 60. születésnapját. Az Olaj-tábor által királynak becézett egykori kiválósággal beszélgettünk.

A város kocsitoló csapata emelhette magasba a minap a győztesnek járó babérkoszorút a Nemzeti Vágta szilvásváradi döntőjében. Kőkemény felkészülés és kitartás jellemezte a Pest vármegyei alakulat elmúlt hónapjait, erőfeszítéseik pedig meg is hozták a várva várt sikert. A káprázatos futamról és a döntő izgalmairól Mádi Brigittával, a település kocsitoló csapatának kapitányával beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában