Összefoglaló

2023.10.02. 20:04

Orvosi Nobel-díjban részesült Karikó Katalin – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Idén megtorpant vármegyénk iparának teljesítménye, júliusban már szembetűnő visszaesés mutatkozott. Vajon mi okozta ezt és mire számíthatunk a jövőben? Erről beszélgettünk dr. Sziráki Andrással, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.

Szirénázó Ladával vitték a kapitányságra a búcsúzó jászberényi alezredest, oldalára borulva állt meg egy autó Kunhegyesnél – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

A hétvégén második alkalommal szerveztek baráti találkozót a vásártér mögötti lovaspályán Rákóczifalva lovasai. A lovak és lósport egybegyűlt szerelmesei jó hangulatú akadályhajtáson mutatták meg egymásnak ügyességüket, tudásukat. 

Elmulasztott elsőbbségadás: kerékpárossal ütközött egy autós Karcagon.

A szombat délutáni autótűz után vasárnap is egy égő autóhoz kellett vonulniuk a tűzoltóknak Szolnokon. Az égő jármű mellől gázpalackokat „menekítettek”.

Útépítési munkákat végeznek az elkövetkezendő hetekben a ceglédi Török Ignác utca térségében. A fejlesztések várhatóan november végéig tartanak majd.

A Nagykőrösi úton történt karambol után a ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Egyes és póni kettes fogatok versenyeztek Kondoroson szombaton. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hajtók nem találtak kihívóra, a dobogó mindhárom fokát elfoglalták.

Már csak ma lehet szavazni az év erdei kerékpárútjára. A jelöltek között ott van a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben lévő út is.

Dvornitzky Tamás Gyulánénak, a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola pedagógusának munkáját Eötvös József emlékéremmel ismerték el.

A Szolnoki Törvényszék a napokban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy kunhegyesi fiatalembert. Őt életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekmény fenyegetésével elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége miatt vonta felelősségre a bíróság, amely elrendelte pártfogói felügyeletét.

Már hagyomány, hogy a mellrák elleni küzdelem havában egészségfórumot rendez a „Rák ellen-, együtt-, egymásért” Egyesület, ahogy most hétfőn is. A találkozón sokakat érintő témákat hallattak a túlnyomórész idősebb korosztályba tartozó érdeklődők a meghívott szakemberek előadásában.

Dr. Tóth Albert professor emeritus főiskola tanár, tájökológus ma is élénken emlékszik kiváló képességű diákjára.

Mérgében megrongálta ellenlábasa házát a felbőszült férfi, jogerősen három és fél év börtönre ítélték.

A besenyszögi könyvtár leselejtezett köteteit kedvező áron vásárolhatják meg az olvasás kedvelői október 2 és 6 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában