Rendezvény

2023.11.20. 19:00

Dr. Hauk Istvánra emlékeztek a szolnoki ülésen

A rendezvényen a Jászkunság kiemelkedő fül-orr-gégészeti tevékenységet végző szakorvosai előtt tisztelegtek.

Pakainé Pusztai Nóra

Dr. Nagy Imre mond beszédet

Fotó: Mészáros János

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Tudományos Bizottsága és a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet Tudományos Bizottsága dr. Hauk István születésènek 113. évfordulója alkalmából emlékülést tartott hétfőn a vármegyeháza dísztermében. A szakorvos halálának évfordulója alkalmából gyűltek össze számos város szaktekintélyei. A rendezvényen a Jászkunság kiemelkedő fül-orr-gégészeti tevékenységet végző szakorvosai előtt tisztelegtek, akik kitartó munkával alapozták meg a ma orvoslását, generációk orvosi magatartását.

– Akkor tudjuk, hogy hova tartunk, ha tudjuk, honnan jöttünk – kezdte köszöntőjét Piroska Miklós, a JNSZ Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. Kitért arra, hogyan változott vármegyénkben az ellátás szerkezete.

A könyvbemutatóval egybekötött rendezvényről elmondta, az ilyen programok során lehetőség nyílik a tanulásra, szakmai példaképek megismerésére, akár fiatal szakorvosok megszólítására is.

Dr. Hauk István emlékülésen gyűltek össze számos város szaktekintélyei
Fotó: Mészáros János

– Mindenkinek joga van a testi, lelki egészséghez, ehhez szükség van az orvosok munkájára. A könyv egyfajta körutazás a vármegye egészségügyi ellátásába – emelte ki dr. Berkó Attila főispán. 

Dr. Borkó Rezső a fül-orr-gége és szájsebészeti osztály munkájáról, illetve azok elmúlt évtizedeiről beszélt. Az este zárásaként dr. Nagy Imre korábban említett könyvét is bemutatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában