Lista

2024.06.17. 09:00

Halálos baleset Tiszatenyőnél, kiélezett választás Szolnokon – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Szalay Ferenc gratulált Györfi Mihálynak, rendőrök jelentek meg több jászkunsági település is – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Szalay Ferenc gratulált Györfi Mihálynak – íme, a reakciók a kiélezett szolnoki versenyfutás után

Szalay Ferenc, választás
Szalay Ferenc beszédet tartott a választás éjszakáján
Fotó: Nagy Balázs

A vasárnapi polgármester-választás győztese, Györfi Mihály „új világot akar Szolnokon”, míg a jelenlegi városvezető, Szalay Ferenc reméli a vármegyeszékhely további fejlődését.

2. Rendőrök jelentek meg jászkunsági településeken, nem üres kézzel érkeztek

Leendő határvadászokat kerestek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében
Fotó: police.hu

Tizenhat településen, 23 helyszínen várták Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt héten a határvadászképzés iránt érdeklődőket. Az egyenruhások tájékoztatást adtak a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról. 

3. Halálos baleset: életét vesztette a tenyői baleset egyik sofőrje – galériával

baleset
A baleset helyszíne
Fotó: Donka Ferenc

Egymásba rohant egy autó és egy tehergépkocsi Tiszatenyő határában, a 4629-es úton június 11-én, kedd reggel. A baleset következtében az autót vezető 42 éves sofőr a kórházba szállítást követően elhunyt, míg két utasa – egy férfi és egy nő – 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

4. Izzasztó helyzet Szolnokon, szabad kezek Berényben és Karcagon – ilyen testületek állnak fel

Hamarosan új közgyűlés alakul a vármegyeszékhelyen
Fotó: Nagy Balázs

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 22 városvezető és 201 városi képviselő-testületi tag kilétére derült fény a június 9-i önkormányzati választáson. Ezek tükrében úgy fest, Jászberényt, Karcagot, Mezőtúrt és Tiszafüredet könnyedén irányíthatja majd a választáson győztes polgármester. Törökszentmiklóson többosztatú testület áll majd fel, míg Szolnokon kisebbségben lesz a polgármestert adó pártszövetség.

5. Átalakulhat a szolnoki közgyűlés összetétele

MJA_3936
Nemsokára összeül a városházán a vasárnap megválasztott küzgyűlés Szolnokon
Fotó: Mészáros János

A június 9-i önkormányzati választások után átalakulhat a szolnoki közgyűlés összetétele. Cikkünkben az éjjel egy óra körül rendelkezésre álló adatok alapján állítottuk össze a névsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában