Elismerés

2024.06.27. 14:30

Első alkalommal adták át a Bedekovich díjat tehetséges jászfényszarui fiataloknak

Tehetséges jászfényszarui általános iskolások támogatásáról döntött a közelmúltban a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöksége. A 2023/24-es tanév végén három hetedikes diák kapott Bedekovich díjat.

Illés Anita

Kimagasló tanulmányi eredmények elismerésére, a szellemi kreativitás elősegítésére Bedekovich Talentum Programot hirdetett a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság. 

Bedekovich
Bedekovich Talentum Programot hirdetett a népfőiskolai társaság
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Három hetedikes diák kapott Bedekovich díjat 

A kezdeményezés célja: olyan diákok támogatása, akik kulturális vagy sport területen ígéretes tehetségeknek számítanak, kiemelkedő tanulmányi eredményükkel az élen járnak, illetve részt vettek a népfőiskola pályázatain, szereplésükkel, fellépésükkel gazdagították a népfőiskola rendezvényeit – tájékoztatott Kovács Béláné Pető Magdolna, a társaság elnöke. A program keretében Bedekovich Talentum díj adományozható a jászfényszarui általános iskola végzős diákja számára, aki kimagasló eredményt ért el a természettudományok, művészetek területén. 

A díj nagyságrendjéről, az ajándékutalványról évenként dönt a bizottság, javasolt értéke 50 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Ha ezt a díjat a végzősök körében nem osztják ki, a bíráló bizottság Bedekovich díjat ítélhet oda maximum három hetedikes tanulónak. A jutalom értékéről ez esetben is a bizottság dönt, személyenként 5000-20000 forint összegű vásárlási utalványt javasolnak. A 2023/24-es tanévben, első alkalommal a hetedikesek körében tettek javaslatokat a jutalmazásra. A bizottság döntése alapján elismerésben részesült Bohoni Ádám (7.a), Mezei Mirella (7.b) és Polatschek Réka (7.b). 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában