Karcag

2024.06.22. 18:30

Elballagtak a györffys diákok, sokan díjakat is átvehettek – galériával

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda két végzős osztálya szombaton vett búcsút az iskolától.

Daróczi Erzsébet

Elballagtak a Györffy 8.A és B-s tanulói szombaton. A ballagók a József Attila utca 1. szám alatti iskolaépület díszudvarán sorakoztak fel szüleik, rokonaik előtt, a ballagtató hetedikes diákok díszsorfala mellett, majd helyeiket elfoglalva először Kiss Anikó 8. B osztályos tanuló Ady Endre „Üzenet egykori iskolámba” című versét mondta el. A hetedikesek nevében Diós Dorka búcsúzott, a végzős diákok nevében Burján Hanna köszönt el az iskolától.

elballagott, diákok, végzősök
Két végzős osztály köszönt el az iskolától
Fotó: Daróczi Erzsébet

Elballagtak a Györffy „vén diákjai”

A diákok után Kovács Miklósné igazgató, a 8. A osztályfőnöke szólt tanítványaihoz és szüleikhez útravaló gondolatokkal, majd Veress Zoltán plébános, címzetes esperes, az iskola lelki vezetője helyezett el a ballagók tarisznyájába útmutató gondolatokat.

A köszöntők után díjak, jutalmak átadására került sor. A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a tanulmányi munkában és a sportban mutatott szorgalmáért, kitartásáért, küzdeni tudásáért, eredményeiért, a Karcag város jó tanulója, jó sportolója díjat Molnár Liza Szonja 8.A osztályos tanuló és Molnár Zétény 8.A osztályos tanuló részére adományozta. A díjakat Sári Kovács Szilvia alpolgármester adta át.

Iskoláért Emlékplakettet vehetett át tizenkét végzős Molnár Pál képviselőtől, a díszokleveleket Kovács Miklósné igazgató adta át. Négy kiváló tanuló jutalomkönyvet vett át Pánti Ildikó képviselőtől, az iskola nyugalmazott igazgatójától.

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda Diákönkormányzata „Iskoláért” Vándorkupa díjban részesítette a diákönkormányzatban több éven át végzett lelkiismeretes közösségi munkájáért Benes Bíborka 8.B osztályos tanulót, a vándorkupát Márkiné Bihari Anita, a Szülői Munkaközösség elnöke adta át. Dr. Juhász Zsuzsanna és dr. Farkas Béla alapította vándorkupát az a tanuló kapja meg 1 évig, aki példamutató magatartásról és kiemelkedő sportolási tevékenységről ad számot.

Idén vándorkupát a sport terén elért eredményeiért Bujdosó Sarolta 8.B osztályos tanuló érdemelte ki, a vándorkupát Veress Zoltán plébános adta át számára.

A ballagó nyolcadikosok egy közös dallal vettek búcsút tanáraiktól, az iskolától és mondtak köszönetet szüleiknek. Gitáron közreműködött Vass György osztályfőnök, majd a diákokat Kovács Miklósné igazgatónővel egy lufi felengedésével indították el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában