Környezettudatosság

2024.06.14. 15:30

Öt tonna elektronikai hulladékot adtak le a rákócziújfaluiak

Régi televíziók, háztartási kis- és nagygépek töltötték meg a rákócziújfalui polgármesteri hivatal udvarát. Környezettudatos település lévén minden évben megrendezik az elektronikai hulladék-gyűjtést. Idén másfél teherautónyi szemetet szállítottak el.

Pakainé Pusztai Nóra

Egy héten adhatták le a polgármesteri hivatal udvarán az elektronikai hulladékot a rákócziújfaluiak. Immár hat éve hagyomány, hogy meghirdetik ezen eszközök gyűjtését.

elektronikai hulladék,rakocziujfalu
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

– Főleg hűtőket és fagyasztókládákat hoztak be idén, illetve régi tévéket és egyéb háztartási kis- és nagygépeket – sorolta Varga József polgármester. 

2018-ban tartottak először elektronikai hulladékgyűjtést, azóta hagyománnyá vált. Akkor öt teherautót töltöttek meg a használhatatlan eszközökkel, most öt tonna, azaz másfél teherautóra való jött össze.

– Lomtalanításkor ezeket az elektronikai hulladékokat nem viszik el, a lakosok viszont nem tudnak mit kezdeni velük, nagy helyet foglalnak. Környezettudatos település lévén fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk az elektronikai hulladékok ártalmatlanítására – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában