Szezonális ellenőrzések

2024.06.24. 17:00

A görögdinnyét is górcső alá veszik a jászkunsági szakemberek

Ha nem is léket vágnak a görögdinnyéken, alaposan szemügyre veszik a szakemberek a nyár egyik legkedveltebb hűsítő csemegéjét. Teszik mindezt a nyári szezonális ellenőrzések keretében, mely során számos dolgot vizsgálnak még a revizorok.

Rimóczi Ágnes

Elkezdődtek a nyári szezonális ellenőrzések. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal illetékes osztályai is megkezdték az ellenőrzéseket.

görögdinnye, ellenőrzés,
Illusztráció
Fotó: Vajda János / Forrás: MW archív

– A kormányhivatal a nyári szezon beköszöntével fokozottan ellenőrzi a vendéglátóipari egységeket, így éttermeket, büféket, strandbüféket, górcső alá veszik a közterületi és alkalmi árusokat is. Mindezek mellett ellenőrzik a személyszállító szolgáltatókat, nyári táborokat, fesztiválokat és rendezvényeket, szórakoztató és sporteszközök üzemeltetőit – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Főispáni Kabinetje.

A tájékoztatásból kiderült: a szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a görögdinnye forgalmazására is.

– A hatóság elkötelezett amellett, hogy a fogyasztóknak magas szintű védelmet és biztonságot nyújtson, és a vállalkozások betartsák a vonatkozó jogszabályokat és előírásokat. Ennek érdekében a vizsgálatok fókuszában többek között a termékek származása és nyomonkövethetősége, a tisztességes árfeltüntetés, illetve az élelmiszerbiztonság és a higiénia állnak – sorolták az illetékesek, mire figyelnek majd a hatóság szakemberei az ellenőrzések során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában