Gasztronómia

2024.06.15. 13:30

Halászlé rotyogott, sültek a kopoltyúsok a jó hangulatú szandai rendezvényen – galériával

Már nem a verseny, hanem a közösségépítés a célja annak a 15 éve életre hívott rendezvénynek, melynek szombat délelőtt a Szandaszőlősi Művelődési Ház adott otthont. A Szandai Halételfőző Rendezvényen a halászlé mellett egyéb finomságokat is készítettek a résztvevők.

Molnár-Révész Erika

Bográcsokban rotyogott a halászlé, de egyéb finomságok is készültek a szombati Szandai Halételfőző Rendezvényen a művelődési ház udvarán.

Halászlé és halételek Szandaszőlős
Bográcsokban készült a finom halászlé, de egyéb halas finomságok is készültek szombaton Szandaszőlősön, a 15. Szandai Halételfőző Rendezvényen.
Fotó: Mészáros János

– Többféle ételt főzünk, hiszen nem mindenki szereti a halat. A halas ételünk sült harcsa lesz. Rendszeresen részt veszünk ezen az eseményen, hiszen ez egy nagyon jó közösségépítő rendezvény, ismerkedünk, adunk egymásnak kóstolót, és mindenkinek, aki erre jár – mondta a 15 tagot számláló Szandai Szenior Nyugdíjas Klub vezetője, Kubikné Simon Emília. 

A finom halászlé elfogyasztása közben a közösségépítés a cél

Az eseményre 9 csapat érkezett, volt, aki kikapcsolódásra vágyott a rohanó hétköznapok után. Hoffer Károly és felesége tiszai halászlevet főzött, nem véletlenül. 

– Nagyon ritkán érünk rá, kijöttünk pihenni, lazítani. Ránk fér már egy kicsit. A halat is nagyon szeretjük minden formájában, sütve-főzve, hiszen Tiszasülyiek vagyunk, igaz, már Szolnokon élünk, de őrizzük a hagyományokat – mondta Hoffer Károly.

Nem versenyeznek, hanem inkább beszélgetnek, ismerkednek

A Szandaszőlősért Egyesület és a művelődési ház dolgozóinak sátrában rostonsült harcsa készült. Az egyesület 15 éve hívta életre a rendezvényt.

– Amikor kitaláltuk ezt a programot, még nem volt a városban kifejezetten hallal foglalkozó gasztronómiai rendezvény, úgy gondoltuk, mi megcsináljuk. Ez nem verseny már, néhány éve ezt a részét megszüntettük, mellyel a csapatok egyetértettek, hiszen a cél a közösségépítés, az együttlét, az, hogy a városrész közössége ilyen alkalmakon találkozzon, beszégessen, ismerkedjen egymással – mondta Kiss Edit, az egyesület titkára. 

A jó hangulatú rendezvény délután 2 óráig tartott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában