Meglátogattuk őket

2024.06.11. 17:24

Hármasikrek születtek Cibakházán, minden segítség jól jön a családnak

A Cibakházán élő Rafael Diána hirtelen vált nagycsaládossá párjával, Sándorral. Úgy gondolták, hogy kislányuk mellé szeretnének még egy gyermeket. Nagyon várták, hogy bővüljön a család, de igencsak megdöbbentek, mikor kiderült, hogy a fiatal édesanya pocakjában három apróság növekszik, hármasikreket vár. Otthonukban látogattuk meg a januárban született kicsiket.

Pakainé Pusztai Nóra

Örömmel fogadta a család a hármasikrek érkezését

Forrás: Beküldött fotó

Rafael Sándor és felesége, Diána egy szempillantás alatt váltak nagycsaládossá. Diána januárban hármasikreknek adott életet, a Cibakháza egyik utcájában éldegélő családban így már négy gyermeket nevelnek. Otthonukban látogattuk meg őket, ahol meséltek a várandósság idejéről és az elmúlt hónap szépségeiről és nehézségeiről is.

hármasikrek, ikrek, cibakháza
A cibakházi hármasikrek Budapesten látták meg a napvilágot 
Forrás: Beküldött fotó

– Az első vizsgálaton úgy tűnt, hogy csak egy magzat van, a második azt mutatta, hogy kettő, a harmadikon meg már három gyermek mutatkozott.

Nagyon meglepődtünk. Olyannyira, hogy utána nem is mertem elmenni az orvoshoz, mert féltem

– beszélt érzéseiről őszintén a fiatal édesanya. 

Szépen növekedtek Dia pocakjában a hármasikrek

Izgatottan várták a kis jövevényeket, Dia több hetet töltött a várandósság alatt kórházban.

– Mikor kiderült, hogy hárman vannak, befektettek Debrecenbe néhány hétre, majd hazaengedtek, utána újra bent töltöttem pár napot a kórházban. Az ünnepekre jöttem haza a nagyobb lányomhoz, Ketrinhez és a családhoz, mert szerettem volna együtt lenni velük – mesélte.

Eredetileg 32 hetesen megcsászározták volna a babák nagysága miatt, de ahogy eljött az idő, az orvosok mégis úgy döntöttek, hogy várnak, amíg be nem indul a szülés. 

Piskótára vágyott, végül otthon indult be a szülés

– Az utolsó hetekben mindenáron piskótát szerettem volna enni, anyukám a szülés napján is sütött nekem pudingosat, aztán ledőlt pihenni. A férjem szólt neki, hogy jöjjön gyorsan, mert megindult a szülés, elfolyt a magzatvíz – emlékezett vissza Dia.

A cibakházi hármasikrek végül Budapesten látták meg a napvilágot.

Az egypetéjű ikerfiúk a Benjámin és Sándor nevet kapták, míg a másik petéből fejlődött kislányt Maja névre keresztelték.

– Ketrin mindenhogy nehezebb volt, mint a három kicsi. Bár az egyik közülük a bordám alatt feküdt, az ő mozgása mindig nagyon fájt. A szülés után viszont könnyebben felépültem, csak a pihenésre jut kevés idő – szólt a hétköznapokról.

Közösen látják el a kicsiket a mindennapokban

A kicsi körüli teendőkben a család is segít a fiataloknak. 

– Úgy szokott lenni, hogy reggel, amikor ébrednek, akkor tisztába tesszük és megetetjük őket. Az éjszakák kicsit nehezebbek, mert az ikrek egyre többet szeretnének fent lenni – mondta a hétköznapokról.

Mióta az ikrek megszülettek, azóta édesapjuk is beletanult a pelenkázásba, egy hónap alatt több százat használnak el. És bár a fiúk nagyon hasonlítanak egymásra, egy avatott szem meg tudja különböztetni őket.

– A fiúk közül az egyik egy kicsit kerekebb – avatott be a titokba Dia.

A szülők egyébként sokat segítenek a fiatalok boldogulásában. Nagy örömként élik meg az unokák érkezését, ám a mindennapi élet jelentős anyagi terhet ró a családra.

hármasikrek, ikrek, cibakháza
A cibakházi hármasikrek egyre több időt töltenek ébren, még éjszaka is 
Forrás: Beküldött fotó

Minden segítség jól jön a cibakházi családnak

A cibakházi hármasikrek január végén látták meg a napvilágot. A család pelenkákat és kisruhákat is kapott. A helyi roma nemzetiségi önkormányzat, illetve a Magyar Vöröskereszt martfűi szervezetének munkatársai is adományokkal érkeztek hozzájuk. Ám, mivel az édesapa a gyermekek körüli teendőkbe segít, nem tudja vállalni korábbi munkáját, így a fiataloknak minden segítség jól jön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában