Összefoglaló

2024.06.18. 20:00

Vonat gázolt halálra egy férfit Szolnoknál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy Budapestről Nyíregyházára tartó személyvonat Szolnokon, a Széchenyi István körútnál ütött el egy embert hétfőn este. A férfi sajnos nem élte túl az ütközést, belehalt a sérüléseibe. Az ok egyelőre tisztázatlan, nem lehet tudni, hogy öngyilkossági szándékkal ment-e oda a férfi.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Szolnokon polgármestert váltott a választói akarat, miközben a Fidesz-KDNP pártszövetség kapott demokratikus többségű felhatalmazást a közgyűlési testületben. Vajon miként értékeli a kialakult helyzetet Szalay Ferenc polgármester? Erről beszélgettünk vele

„Szolnoki pókember”– így nevezték azt a bátor, de inkább vakmerőnek nevezhető személyt, aki a szolnoki Tiszavirág híd egyik pillérén sétált a minap. A megdöbbentő jelenetről videó is készült, melyet vasárnap este a Facebook közösségi platform egy helyi csoportjában tettek közzé.

Teljes a kétségbeesés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájában, az intézmény állandó célpontja egy sorozatbetörő bandának. Hétfőre virradóra nyolc és félmillió forint értékben vittek el tanulói laptopokat, az ablakbetörésekkel együtt a kár legalább 9 millió forint. És ez már nem az első eset...

A Múzeumok Éjszakáját idén június 19. és 22-e között rendezik meg. A hétvégi eseményről kedden délután Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a város kulturális, ifjúsági, köznevelési és sport osztályának vezetője közösen tartott sajtótájékoztatót az újonnan nyílt Várkapu Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontban. 

Egy személyautóval közlekedő ceglédi lakost ellenőriztek a rendőrök Újszász belterületén június 17-én. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 27 esztendős nő annak ellenére volán mögé ült, hogy két járásbíróság is eltiltotta a járművezetéstől. Megállapítást nyert az is, hogy a nőt a Ceglédi Rendőrkapitányság körözte.

Közös ügyünk az ápolás címmel tartottak szakmai versenyt a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumban. A verseny döntőjében résztvevő 10 diákcsapatnak kreatív és szimulációs feladatokat kellett megoldaniuk. 

Nagy mennyiségű, közel hétezer liter illegális üzemanyagra leltek a NAV járőrei egy szajoli ingatlannál a konténerek mélyén. A pénzügyőrök az ásványolajtermékeket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonos akár 5 millió forint bírságra is számíthat. 

A Tiszafüredi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a közösségi médián keresztül kínált különböző árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett, azok vételárát azonban előre elkérte. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában