Összefoglaló

2024.06.16. 20:00

Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia a szolnoki vasútállomáson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az aluljáró helyett a síneken keresztül közelítette meg az első vágányról induló vonatot egy osztálykiránduláson résztvevő iskolás csoport június 12-én a szolnoki vasútállomáson. Az esetnél épp azok sodorják veszélybe a gyerekeket, akiknek jó példával kellene szolgálniuk, ezért a vasúttársaság feljelentést tesz.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Összeütközött két autó vasárnap délelőtt Zagyvarékason, a Csárda úton, a 32-es főút és a 32135-ös út körforgalmánál. A mentők a helyszínről egy 60 év körüli nőt könnyebb, egy szintén 60 év körüli férfit pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Hosszú évekig az egykori Döme Napok elmaradhatatlan része volt a maciregisztráció Rákóczifalván. Idén újraéledt a maciszámlálás hagyománya: a számlálóbiztosok szombaton egész délután fáradhatatlanul számolták a vendégségbe érkező macikat, és állították ki a tulajdonosok számára a vízumot. 

Jászberény első alkalommal csatlakozott a Mozgás Éjszakája országos programsorozathoz. Nagy volt az érdeklődés, több százan vettek részt pénteken a műfüves pályán megrendezett vidám sportfesztiválon.

Különleges kiállítás nyílt meg a nagyközönség előtt a szolnoki Damjanich János Múzeumban. Konnexió címmel Németh Marcell szobrászművész mintegy két évtizedes munkásságába nyerhetünk betekintést. Többek között látható stégeket ábrázoló sorozata is, mely a nézőkben a balatoni nyarak idilli világát idézi fel.

Minden a társasjátékokról szólt szombaton a szolnoki Verseghy könyvtárnál. A jelenlévők Győri Zolival és Győri-Nádai Rékával találkozhattak, akik a rövid ismertetőt követően kipróbálhatták az izgalmasabbnál-izgalmasabb társasjátékokat.

Az idén 25 éves Co-op Star Zrt. pénteken immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nyári Sörmulatságot Jászberényben, a Co-op Áruház Átriumában. A vidám nyáresti program idén is összehozta a baráti társaságokat. Senki nem maradt szomjas a sörmulatságon.

Heroikus küzdelmet láthatott a közönség a II. Rákóczifalvai Erősember Versenyen. Kamionhúzás, sziklanyomás, lengő- és homokzsákcipelés, lánctartás és zsák vállra vételt kellett teljesíteniük az erőtől duzzadó versenyzőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában