Összefoglaló

2024.06.12. 20:34

Sikeres volt a Vezseny melletti halmentés – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Különleges kiállítással emlékeztek meg a zagyvarékasiak egykori, nagy becsben tartott testnevelő tanárukról. A Legeza Mihály élete képeben című fotókiállítás nemrégiben nyílt meg a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár galériájában. A tárlat e héten péntekig tekinthető meg.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Mobiltelefon nélkül is van élet! Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai már jól tudják ezt, és elfogadták, sőt nem élik már meg hátrányként az intézményben bevezetett mobilmentes rendszert. A napokban a kormány is döntött arról, hogy ez a jövőben általános szabály lehet minden iskolában.

A nyáron, illetve az ősszel induló képzésekről tartottak sajtótájékoztatót kedden a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskolában. Az ingyenes képzések kínálata a helyi munkaerőpiaci igényekhez igazodik.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 22 városvezető és 201 városi képviselő-testületi tag kilétére derült fény a vasárnapi önkormányzati választáson. Ezek tükrében úgy fest, Jászberényt, Karcagot, Mezőtúrt és Tiszafüredet könnyedén irányíthatja majd a választáson győztes polgármester. Törökszentmiklóson többosztatú testület áll majd fel, míg Szolnokon kisebbségben lesz a polgármestert adó pártszövetség.

Megtartották a lakosok bizalmát a jelenlegi polgármesterek Törökszentmiklóson és környékén. A vasárnapi választás nagyarányú részvétel mellett, rendben lezajlott a járásban, egy település kivételévével maradnak októbertől a regnáló településvezetők.

Ismét sikeres volt a Tisza Állat- és Természetvédő Egyesület adománygyűjtő akciója.

A karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda Gépgyár utcai SZIM Óvodájában több mint egy évtizede alakítottak ki konyhakertet a szülők segítségével. A gyermekek az óvónőkkel, dajkákkal közösen palántákat nevelnek, kiültetés után gondozzák azokat, a termést pedig közösen fogyasztják el – tudtuk meg Szabóné Szentesi Mária tagóvoda-igazgatótól. Ma már több országos kertes díja is van az ovinak.

A Milléren kirándulhattak az idén 15. alkalommal megrendezett Korosztályos Egészségnevelési Verseny győztesei.

Négyes karambol történt szerda délután Jászberény térségében, lezárták az érintett útszakaszt.

Isteni műhiba címmel mutatták be Jenei Gyula legújabb kötetét a vármegyeszékhelyen.

Jelképesen örökbe fogadták a tiszaderzsi állatpark két lakóját, Cacaót és a Tayronát. A kapibarákat a venezuelai és a kolumbiai nagykövetség vette pártfogásába.

Az M4-es autóúton a budapesti repülőtérre sietett egy kisbusz a minap. A jármű egyik utasa sajnos azonban lemaradt a megcélzott repülőgépről, míg a NAV nagy cigarettafogásnak örülhetett...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában