Összefoglaló

2024.06.20. 20:00

Elkapták a tiszabői iskolát rendre kifosztó férfit – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozóknak több hónapos nyomozása ért célba. Korábban arról szereztek információt a rendőrök, hogy Lajosmizsén és a környező településeken új pszichoaktív anyagot árul egy csoport. 2023. szeptember 26-án este öt lajosmizsei helyszínen jelentek meg a kecskeméti rendőrök, a főkapitányság munkatársai, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai és kutyás rendőrei. A drograzzia sikeresnek bizonyult.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Már a napirendi pontok előtti képviselői és frakcióvezetői kérdések, illetve az azokra adott városvezetői válaszok hangneme jelezte, nem múlt el nyomtalanul a június 9-ét megelőző politikusi adok-kapok. Fontos témákkal foglalkozott a szolnoki közgyűlés.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlésben tizennyolc képviselő kezdheti meg ősztől a munkát. A június 9-i választáson sikeresen szereplő jelöltek csütörtök délután a vármegyeháza dísztermében vették át megbízóleveleiket.

Mintegy ötszáz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét egy hulladéklerakóban, Tiszafüred külterületén csütörtök délután. A város hivatásos tűzoltói érkeztek elsőként a helyszínre, két vízsugárral kezdték oltani a lángokat. 

Tanévzáróval egybekötött szentmisét tartottak a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak. A Belvárosi Nagytemplomban rendezett istentiszteleten az intézmény összes diákja részt vett.

Marhavagon áll a ceglédi vasútállomás egyes vágányán. Nyolcvan évvel ezelőtt pontosan ilyen vagonokba zsúfolták be a ceglédi zsidókat, majd deportálták őket – erre emlékeztetőül állították fel a pályaudvaron a vagont. Amely nem egyszerű vagon, hanem vagonkiállítás: belső terében belső terében a holokausztot bemutató tárlat látható.

Előállították és őrizetbe vették a rendőrök azt a szolnoki férfit, aki szerdán bukott le azzal, hogy jogsi nélkül vezetett a városban. A férfit ugyanis korábban már eltiltották a vezetéstől.

Egyedül követhette el tettét az a tiszabői férfi, aki bő egy hét alatt háromszor is betört a helyi általános iskolába, ahonnan összesen 39 informatikai eszközt lopott el. A visszaeső tolvajt a rendőrök elfogták, az eszközök nagy részét visszaadták az intézménynek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában