Stégmester

2024.06.12. 09:00

Horgászverseny: a Szolnoki Kormoránok kiválóan ritkították a halakat

Közel kétezer kilogrammnyi halat akasztottak horogra az ország tűzoltóhorgászai. A katasztrófavédelmi horgászversenyen a szolnokiak is kiválóan szerepeltek.

Rimóczi Ágnes

Tizedik alkalommal rendezték meg a Stégmester országos katasztrófavédelmi horgászversenyt. A lánglovag pecások ezúttal negyvennyolc órán át, az elmúlt évekhez hasonlóan kiváló hangulatban versenyeztek Ózdon.

horgászverseny,katasztrófavédelem
Kiváló hangulatban zajlott a Stégmester országos katasztrófavédelmi horgászverseny
Forrás:  Szolnoki Kormoránok csapata

Tizennégy csapat versengett

– A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által meghirdetett horgászversenyre tizennégy csapat nevezett az ország minden tájáról. Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató köszöntőjét követően dudaszóval kezdődött a verseny, a háromfős csapatok három horgászbottal, profi felszerelésekkel, a legkülönfélébb csalikkal vágtak neki a megmérettetésnek. A kifogott halak kíméletes kezelése ezúttal is fontos szempont volt, melyeket mielőbb le kellett mérni, majd vissza kellett engedni a vízbe – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Az eredményhirdetésen dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője adta át a díjakat a nyerteseknek. Ahogy megtudtuk: idén összesen 1788,55 kiogramm halat fogtak a horgászok, a dobogós csapatok összteljesítményükkel magasan kiemelkedtek a mezőnyből.

A horgászversenyen taroltak a szolnoki lánglovagok

– A szolnoki tűzoltókkal felálló Szolnoki Kormoránok együttese minden évben a legjobbak között szerepel a versenyen, és ez idén sem volt másképp. A Dorka István, Kállai Szabolcs és Tari Attila alkotta trió közel 385 kilogramm halat szákolt a hétvége folyamán, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel. Ezenfelül egy különdíj is Szolnokra került: 

Kállai Szabolcs egy 15,7 kilogrammos halat fogott ki, amely az egész verseny legnagyobb példányának bizonyult, ezzel pedig kiérdemelte a Miskolci Tűzoltók Sportegyesülete által felajánlott különdíjat

 – részletezték a kiváló szolnoki eredményeket a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékesei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában