Oktatás

2024.06.12. 12:30

Ingyenes felnőttképzési szakokkal és új tanműhellyel bővül a jászberényi szakiskola

A nyáron, illetve az ősszel induló képzésekről tartottak sajtótájékoztatót kedden a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskolában. Az ingyenes képzések kínálata a helyi munkaerőpiaci igényekhez igazodik.

Illés Anita

Újabb fejlesztés valósulhat meg a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskolában, mely meghatározó szerepet tölt be a kis-, közepes- és nagyvállalati szféra, illetve szolgáltató szektor szakképzett munkaerejének biztosításában a Jászságban. Ingyenes felnőttképzési szakokat indít és új tanműhellyel bővül az intézmény – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Tamás Zoltán, a szakképző iskola igazgatója. 

Ingyenes felnőttképzés
Tamás Zoltán, a szakképzési iskola igazgatója (balra), Simon Lászlóné szakmai igazgatóhelyettes és Fodor Sándor tanműhelyvezető társaságában tartott sajtótájékoztatót az ingyenes felnőttképzési lehetőségekről Jászberényben
Fotó: Pesti József

Ingyenes az első két szakma és az első szakképesítés 

Mint megtudtuk, az iskolai rendszerű, nappali munkarendes oktatáson túl folyamatosan jelen van azon felnőttoktatási, -képzési kínálatával is, amelyek lehetővé teszik az első két szakma és az első szakképesítés térítésmentes megszerzését szintén iskolai rendszerben, többnyire esti és hétvégi munkarendben, figyelembe véve a helyi munkaerő-piaci igényeket is.

Tamás Zoltán elmondta, hogy felnőttképzés keretében a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházzal partnerségben májusban elindult az általános ápolási és egészségügyi asszisztens képzés. Június 19-től ingyenes személy- és vagyonőrnek is tanulhatnak az érdeklődők.

Egy új tanműhelyet is kialakítanak a Nagykátai úton

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Klára Idősek Otthonával és a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézménnyel együttműködve szeptembertől szociális gondozó és ápoló képzés indul. Az iskolaigazgató arról is beszélt, hogy a szakképzési centrum megvásárolt egy területet a Nagykátai úton, ahol új tanműhelyet alakítanak ki

Reményét fejezte ki, hogy terveik 2025 szeptemberére megvalósulnak és korszerű tanműhelyben oktathatják a gépészeti szakmákat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában