Összefogás

2024.06.15. 16:30

Jász Világtalálkozó: két keréken érkeztek meg a jászsági települések zászlói Jászjákóhalmára – galériával

Az összefogás jegyében valamennyi jászsági település csatlakozott a zászlógyűjtő kerékpártúrához. Huszonkét év után idén újra Jászjákóhalma rendezi meg a Jász Világtalálkozót.

Illés Anita

Június 15-én, szombaton délelőtt megérkeztek a jászsági települések zászlói a XXVIII. Jász Világtalálkozó helyszínére, Jászjákóhalmára. A küldöttségek a hagyományoknak megfelelően kerékpártúra keretében vitték el településeik lobogóját a jászok seregszemléjének otthont adó községbe. 

Jász Világtalálkozó
Kerékpáros küldöttségek vitték el a települések lobogóit a XXVIII. Jász Világtalálkozó helyszínére, Jászjákóhalmára
Fotó: Pesti József

Június 21-én, pénteken kezdődik a XXVIII. Jász Világtalálkozó

Ragyogó napsütésben a Malomnál gyülekeztek, majd közösen tekertek be a Gubicz András Gazdakör épületéhez, ahol Terjéki Tünde polgármester fogadta és köszöntötte a zászlóvivőket. A lobogók átadási ceremóniája után a XXVIII. Jász Világtalálkozó szervezői finom ebéddel látták vendégül a jászsági települések küldötteit. Jászjákóhalma a jászok legnagyobb ünnepén június 21. és 23. között hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programkavalkáddal várja a látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában