Összefoglaló

2024.06.22. 21:00

Összegyűlt a pénz, megkezdődhet Ádin kezelése – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hosszú hónapokon át, hatalmas összefogással zajlott gyűjtés a Duchenne-féle izomdystrophiás Kneifel Ádin génterápiájára. A vármegyei kötődésű kisfiú családja boldogan újságolta: megvan az összeg, készülhetnek az utazásra és Ádin kezelésére.

összegyűlt a pénz Ádin kezelésére
Korábban a tószegi kerékpárgyár is segítette a beteg Ádin gyógyulását. Most az összes pénz összegyűlt
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

Vasárnapig meghosszabbította és kiterjesztette a riasztást a tartós hőség miatt a Belügyminisztérium. A vörös kód a hajléktalan-ellátást is érinti, a szolnoki Humán Szolgáltató Központ elegendő kapacitással rendelkezik a helyzet kezeléséhez.

Idén Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kapta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség által – a Tiboldi család hozzájárulásával – alapított Tiboldi Tibor-díjat.

Látványos elemekkel nyitott és hatalmas ovációt kapott a budapesti olimpiai kvalifikáción Szarvák Csenge, de a zsűrit így sem győzte meg, nem szerzett olimpiai kvótát.

Az elmúlt néhány napban felpezsdült az élet a városban. Ahogy minden évben, úgy idén is a Tiszavirág Fesztivál alapozta meg a szolnoki nyarat, ám Szolnok kedvenc fesztiválja ma bezárja a kapuit az idei évre.

Nem mondhatni, hogy a magyar és a skót válogatott lépten-nyomon összefutna egymással, vasárnap mindössze tizedszer csap össze a két csapat. Eddig minden mérkőzésük a felkészülést szolgálta, most, az Európa-bajnokságon lesz az első tétmeccsük.

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter pillangón szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon, Senánszky Petra ugyanitt országos csúccsal nyert aranyérmet 50 méter gyorson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában