„Könyvtár a zöldben”

2024.06.17. 16:30

Sokszínű programokat kínál a kunszentmártoni könyvtár

A kunszentmártoni színes programokon közel 250-en vettek részt a minap. Nagy hagyománya van a tiszazugi városban a „Könyvtár a zöldben” elnevezésű rendezvénynek. Az idei alkalmon már a legkisebbeket is megszólították, babasarkot alakítottak ki.

Pakainé Pusztai Nóra

Tizedik alkalommal hirdették meg a „Könyvtár a zöldben” nevű programot Kunszentmártonban. A rendezvény helyszínéül a már jól megszokott területet választották, a külső és belső terekben várták a látogatókat, akik közel 250-en gyűltek össze.  

könyvtár,
A kunszentmártoni könyvtár programján limonádét, zsíros kenyeret, zöldséget és gyümölcsöt kínáltak 
Forrás: Beküldött fotó

– Mint minden évben, idén is igyekeztünk minden korosztályt megszólítani, életkori sajátosságoknak megfelelően színes programokat tárni vendégeink elé. Újdonságként a legkisebbek számára babasarokkal készültünk, hogy ők is részei lehessenek ennek a remek rendezvénynek – sorolta Mohácsi Bernadett, a József Attila Könyvtár munkatársa.

Óvodások, általános és középiskolások is jól szórakoztak a könyvtár programján

Délelőtt a HAT zenekar szórakoztatta az óvodás korosztályt egy interaktív zenés előadással. A helyi középiskolásokat egy online kvíz játékra invitálták, ahol filmes kérdésekre kellett válaszolniuk. Kora délután az általános iskola alsós tanulói számára Mándi Ildikó meseíró-illusztrátor interaktív író-olvasó találkozót tartott. 

– Az írónő Varázshinta című ifjúsági regényét mutatta be, könyvvásárlási- és dedikálási lehetőséggel egybekötve. A műsor alatt a gyerekek kíváncsian figyelték az előadást, jókedvűen, ügyesen válaszoltak az írónő kérdéseire és a kreatív feladatot is remekül oldották meg – fogalmazott a programról.

Az egész napos rendezvény alatt lehetett könyveket, illetve újságokat olvasgatni, könyvturizni, társasjátékozni, tollasozni. Dobos Annamária, a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársa - a környezettudatosság jegyében -, újrahasznosított anyagokból készült játékparkjával várta az érdeklődőket. A nap folyamán limonádét, zsíros kenyeret, zöldségeket, gyümölcsöket kínáltak.

– A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát és jövőre – reményeink szerint egyre bővülő létszámmal- újra találkozunk! – tette hozzá Mohácsi Bernadett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában